top of page
  • Forfatters billedeTerapi eksperten

Alt om utroskab - og hvordan I kommer videre

Opdateret: 21. jun. 2022

Utroskab opleves som et kæmpe svigt. Et svigt fra den nærmeste og smerten er for de fleste derfor nærmest ubærlig. Når man har oplevet utroskab på tæt hold kan det være enormt svært at føle at man nogensiden skulle kunne genopbygge den tillid som er nødvendig for at leve i et parforhold.

Mange vil have tanker som "gør han eller hun det igen" og "hvad mon hun eller han laver nu" og hvordan kunne min elskede partner gøre det ved mig. Alt sammen tanker som er absolut forståelige og som hjernen stiller for at forsøge at bekæmpe den umenneskelige smerte, som ofte opstår i forbindelse med utroskab.


Når man vi videre efter utroskab

Det kan være ufatteligt at komme videre efter utroskab, og det kræver en kæmpe stor indsats fra begge parter. I den første periode er det eneste man kan gøre er at lytte til den der har været udsat for utroskab. Hvad siger han eller hun - og ikke mindst hvilke spørgsmål stille vedkommende.

Respekter at det tager tid at komme over - uanset om der er tale om et "one night stand" eller måske en affære som har stået på i længere tid. Husk på, at smerte er virkelig svær at overvinde og hvis man er den utro og gerne vil fortsætte parforholdet, må man altså stille sig til rådighed og besvare en byge af spørgsmål, som helt naturligt vil dukke op hos den forurettet part.


3 måneders reglen

Efter en periode, som kan føles ufattelig lang, må man lægge tingene bag sig. Mange terapeuter har en tommelfingerregel om at 3 måneder er tid nok til at stille spørgsmål og være ked af det. Når der er gået 3 måneder med spørgsmål og sorg, og begge parter i virkeligheden stadig gerne vil hinanden, er det tid til at lægge tingene bag sig. Man kan nemlig let komme til at ødelægge parforholdet, hvis man konstant vil have flere svar eller uddybet detaljer omkring affæren.


Parterapi kan hjælpe

Parterapi er en god måde til at komme videre på og det kan også være at I begge har brug for individuel terapi for at komme igennem krisen i parforholdet. Nogle gange kan kriser i parforholdet, være drivkraft for en ny og positiv udvikling - men det kræver parterapi og hjælpe for en professionel.

Utroskab er virkelig skadeligt for ethvert parforhold, men det kan godt lade sig gøre at komme videre. Hvis du vil vide mere om utroskab og hvordan du kommer igennem det kan vi anbefale denne artikel om utroskab.


God fornøjelse med parforholdet

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page