top of page
  • Forfatters billedeTerapi eksperten

Hvordan reagerer I på Konflikter?

Opdateret: 21. jun. 2022

Forskning viser, at man kan fortælle en hel del om tilstanden i parforholdet, ved at kigge på jeres reaktioner. De kan nemlig fortælle noget om hvor gode I er til at løse de problemer og udfordringer, som opstår når man lever sammen.

Et hold af forskere kunne nemlig slå fast at par der reagerer på konflikter og kriser ved at trække sig og blive stille, er langt mere utilfredse med tilstanden i parforholdet end andre. Du kan læse mere om undersøgelsen her.


Undersøgelserne tog udgangspunkt i par som havde forskellige reaktionsmønstrer i kritiske situationer. Undersøgelserne viste at det generelt og helt overordnet er bedre for parforholdet at skændes højlydt end at trække sig. Når et par trækker sig påvirker det nemlig relationen ekstremt negativt.


Dem der trækker sig føler sig nemlig ofte svigtet og mangler omsorg fra deres partner. Dette giver god mening i forhold til mine erfaringer med par, som ikke er i stand til at løse konflikter og problemer, og derfor konstant bliver sårede og føler sig ensomme i parforholdet.



Samtale er vejen frem

I et parforhold er det helt ekstremt vigtigt at kunne tale sammen. Hvis man pludselig holder helt op med at kommunikere, er det meget skadeligt for parforholdet. Det betyder nemlig at ingen føler sig mødt eller forståede og det resultere ofte i sårede følelser og i sidste ende skilsmisse.


6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page