top of page
  • Forfatters billedeTerapi eksperten

Parforhold for begyndere

Parforhold og ægteskab - mand og kvinde der skal dele livet sammen har altid været en svær størrelse. For hvordan skal man kunne få to individuelle individer til at leve sammen og i harmioni og samtidig få dækket alle deres helt basale behov. Derfor lægger vi hårdt ud med en lille guide til parfoholdet og nogle at de faldgrupper som mennekser ofte falder lige på hoverdet i og som ofte går igen i rigtig mange parforhold.


Forelskelses fasen

Når vi forelsker os er det ofte i mennesker som har andre evner , egenskaber og kompetencer end dem vi selv har. . Vi vælger simpelhen en partner som kan det modsatte af det vi selv kan. Det er dog også det der typisk giver store problemer for parfoholdet senere. Efter noget tid sammen og når forelskelsen er ebbet ud, så kommer der typisk en periode hvor vi begynder at rette på - og kritisere hinanden. "Hvordan siger eller gør han aldrig sådan" eller "hun skal altid kritisere og rette på mig".


Par der bliver sammen


De par som bliver sammen - selv efter mange års samliv, er dem der formår at lægge stridsøksen fra sig, og som kan sige pyt til de ting der typisk giver andre store udfordringer -også selv de er frustrerede over ting partneren gør, siger eller måske ikke tænker.


Øvelse for par




Det er derfor en god idé at prøve denne lille øvelse som kan træne Jer i at give slip og sige pyt. Næste gang du bliver frustreret på din partner, så tænk dig om en ekstra gang inden du siger noget og begynder at rette på din partner. Tænk på om netop denne situation er noget der er vildt vigtigt for dig at påpege eller om du egentligt godt kan affinde dig med din partners handlinger. Hvis det ikke er livsvigtig for dig at sige noget eller at kristiserer og du virkelig føler at dine grænser bliver overtrådt eller at dine behov bliver tilsidesat - så drop det og lad det ligge. Så er I allerede nu på vej til et bedre parforhold.

8 visninger0 kommentarer
bottom of page